Coaste de porc în sos iute și bere

INGREDIENTE:

PENTRU COASTE:
1 lingură TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu
3 kilograme de coaste de porc
2 lingurițe sare 
3 lingurițe de piper
3 lingurițe boia afumată
3 lingurițe de piper negru măcinat grosier
115 ml bere brună
2 linguri miere
2 linguri de unt nesărat la temperatura camerei

PENTRU SALATA DE CASTRAVEȚI MURAȚI:
1 lingură TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu
Borcan de 900 gr. castraveți murați
¾ cană zahăr brun

PREGĂTIREA:

PENTRU COASTE:
Condimentează ambele părți ale coastelor cu sare, boia de ardei afumată și piper negru, condimentând partea de carne puțin mai mult decât partea de os. Lăsă să se odihnească 20 de minute într-o tigaie. Odată ce s-a odihnit, mută tava pe cel mai înalt grătar din cuptor. Se prăjesc coastele timp de 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc, după preferință. Scoate din cuptor și încălzește cuptorul la 162°C.
Ia o bucată mare de folie de aluminiu și pune coastele deasupra. Creează o formă asemănătoare unei bărci care înconjoară coastele de la bază. Toarnă berea, mierea și TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu direct peste coaste și înfășoară folia pentru a acoperi coastele complet, folosind o altă bucată de folie, dacă este necesar.
Pune coastele înapoi în tava și prăjește timp de 1 oră.
Scoate coastele din cuptor și defoliază. Toarnă sucul lăsat de coaste într-un vas termorezistent și pune-l deoparte. Îndepărtează grăsimea de la suprafața sucului. 
Taie în segmente de câte o porție cu os bucățile de coaste. Adaugă sucul de la coaste și untul într-un bol și amestecați bine. Lasă coastele să stea în sos timp de 2 minute și apoi amestecă din nou înainte de servire.

PENTRU SALATA DE CASTRAVEȚI MURAȚI:
Scoate castraveții din saramură. Păstrează saramura și borcanul pentru că le vom utiliza mai târziu. Taie castraveții în felii groase de 1 cm și pune-le înapoi în borcanul gol.
Într-o oală mare, combină saramura de la castraveți, zahărul brun și TABASCO® Sos Ardei Iute Roșu. Se aduce la fierbere și se amestecă. Odată ce zahărul este complet dizolvat, toarnă înapoi lichidul fierbinte de la coaste peste castraveți, direct în borcanul pe care l-ai păstrat. Se lasă sa se răcească la temperatura camerei. Refrigerează 24 de ore și apoi sunt gata de a fi consumați. Pot fi păstrați la frigider câteva săptămâni. Savurează alături de bere și coaste prăjite cu sos iute!