INGREDIENTE:
Salsa verde:
1 kg de roșii verzi, curățate de pieliță și spălate (sau din conserva)
4 fâșii/tulpini de țelină tocate
8 căței de usturoi pisat
1 jumătate de ceapa albă, tocată mărunt
2 căni de supa de pui
1 ceașcă de coriandru verde tocat
6 linguri de TABASCO® Sos Ardei Iute Verde
1 lingură și jumătate de sare
Pui în stil mexican:
6 bucăți de piept de pui, fără os și fără piele
sare și piper după gust
4 linguri de ulei vegetal
1 jumătate de cana de cepșoară murată
1 cană de dovlecei tăiați felii, în jumătăți
1 cană de ciuperci, tăiate
GARNITURĂ:
1 jumătate de ceașcă de brânza Queso (brânză proaspătă)
5-8 frunzulițe de coriandru verde
PREPARARE:
Salsa verde: pune roșiile, țelina, usturoiul și sarea într-o cratiță mică, acoperă totul cu supa de pui. Fierbe la temperatura medie timp de 20 de minute sau până se înmoaie legumele, îndepărtează cratița de pe foc și las-o să se răcească.
Transferă totul într-un blender și adaugă coriandrul, TABASCO® Sos Ardei Iute Verde, sarea și blindează până devine totul omogen. Pune salsa deoparte.
Puiul în stil mexican: asezonează bucățile de piept de pui cu sare și piper. Într-o tigaie mare de sotat, încălzește uleiul, apoi adaugă cepșoarele și bucățile de piept de pui și lasă totul până ambele pârți ale puiului s-au făcut aurii. Ia puiul din tigaie și dă-l deoparte. Adaugă în tigaie dovleceii și ciupercile și sotează-le pentru 5 minute. Adaugă salsa verde și fierbe totul 5 minute. Adaugă bucățile de pui și lăsă să fiarbă până când puiul e bine făcut, aproximativ 25-30 minute.